VPN yhteydellä halvempi majoitus

VPN-yhteydet ovat olleet olemassa jo kymmeniä vuosia, mutta vasta hiljattain ihmiset ovat ymmärtäneet sen hyödylliset vaikutukset. Tieto, että lennot ovat halvempia incognito-selaimella tai VPN-yhteydellä on yleistä mutta entä majoitus? Teimme tutkimuksen yhteistyössä VPN-palvelu.fi kanssa, jonka tarkoituksena oli selvittää vaikuttaako VPN-yhteyden käyttäminen oikeasti sivuilla näkyviin hakutuloksiin. Lopputulos oli hämmästyttävä sillä VPN-yhteys oikeasti vaikuttaa hintoihin jopa 50%.

Näin tutkimus eteni

Tarkkailimme ensin hintoja ilman VPN-yhteyttä ja kirjasimme ne ylös tietyiltä kohteilta. Jos henkilö hakee useamman kerran majoitusta tietyltä alueelta ilman, että poistaa evästeitään tietokoneelta näyttää hakutulos kaikkein kalleimat majoitusvaihtoehdot. Tämän jälkeen käynnistimme VPN:n ja katsoimme kuinka tulokset muuttuivat dramaattisesti hetkessä. Ylimpien vaihtoehtojen keskimääräinen hinnanmuutos oli -50% seuraavissa palveluissa: Trivago, Momondo ja Hotels.com. Emme tietenkään voi taata, että kaikki saisivat samat hyödyt VPN:n palveluista, mutta tutkimus osoitti että sen käyttämisellä ja majoituksen kustannuksilla on huomattava korrelaatio. Majoitus oli sitä edullisempi mitä kauemmaksi VPN-yhteys oli yhdistetty.

VPN tarjoaa paljon muitakin hyötyjä myös majoituksen lisäksi

VPN-yhteyden käyttäminen on tehokas tapa turvata oman verkkoselaimen käyttäminen sillä palveluntarjoaja ei näe mitä sivustoja selailet eikä pääse käsiksi lokitietoihin joita normaalisti kerätään. Yleisin VPN:n käyttökohde on tietoturvan parantaminen, se tekee hakkereiden työstä huomattavasti vaikeampaa joten myös verkkomaksaminen ja muut palvelut ovat merkittävästi turvallisempia. Lisäksi pääsee katsomaan ulkomaisia lähetyksiä eri ohjelmista ilman ylimääräistä maksua. Jos VPN-yhteys kiinnostaa myös sinua kokeile VPN vertailu palvelua, jossa näet että halvimmat VPN:nt ovat jopa ilmaisia ja parhaimmat vain muutaman euron kuukaudessa.

Valitettavasti tämä kikka ei toimi aivan kaikissa palveluissa. Vain kansainvälisissä suurissa palveluissa jotka hyödyntävät verkosta ja käyttäjistä kerättyä dataa.